Respect

U bent van mij gewend dat ik op deze plek mijn ervaringen als ondernemer in Roemenië met u deel. Deze keer vertel ik u iets over wat onze organisatie zo bijzonder maakt: de mensen.

Een paar weken geleden hadden we ons jaarlijkse teambuilding-weekend. Een onderdeel daarvan was de uitreiking van de loyalty awards. Dit jaar bereikten 19 mensen de mijlpaal dat ze 5 jaar in dienst zijn en voor 6 medewerkers brak het moment aan dat ze 10 jaar bij ons werken.

Terwijl ik in die zaal zat, omringd door meer dan 250 NetRom collega’s was ik (heel even) oprecht trots. Ons langetermijnbeleid blijkt te werken en het respect dat we onze mensen tonen is wederkerig. Wij investeren systematisch in de persoonlijke groei en ontwikkeling van onze medewerkers en dat werkt.

Om u een compleet beeld te geven: meer dan 40 van onze mensen werken inmiddels langer dan 10 jaar bij NetRom Software en 86 medewerkers zijn nu langer dan 5 jaar bij ons in dienst.

Aan de andere kant werkt het ook: de gemiddelde duur van onze relatie met opdrachtgevers bedraagt meer dan 8 jaar en stijgt voortdurend. Met sommige opdrachtgevers werken we al meer dan 14 jaar onafgebroken samen!

Ook in Roemenië is de war for talent in volle gang. Iedere softwareontwikkelaar kan binnen no-time bij tientallen verschillende werkgevers aan de slag in binnen- en buitenland. Maar onze medewerkers tonen loyaliteit. We zien het terug in de harde cijfers: ondanks de hevige concurrentie om goed IT-personeel te werven en te behouden, is het verloop onder onze medewerkers over de afgelopen 10 jaar nog geen 4%.

Daarom zetten we het HR-beleid voort. We slaan nog deze zomer de eerste paal voor de NetRom Campus. Daarmee geven we antwoord op de vraag hoe we maximaal kunnen blijven investeren in onze medewerkers – en hoe we onze groei verder kunnen verduurzamen. U hoort er binnenkort meer over.