Road to 2020

Trouwe lezers van het ‘Post Craiova’ stukje – dat zijn er intussen best veel – weten dat ik hier meestal onderwerpen aansnij die iets te maken hebben met de Roemeense en Nederlandse samenleving. Er zijn veel verschillen tussen Roemenië en Nederland, echter zijn er eigenlijk meer overeenkomsten. Deze keer wil ik het graag hebben over een aantal belangrijke ontwikkelingen binnen de NetRom organisatie.

Afgelopen donderdag 3 oktober was het zover. De NetRom Relatiedag, alweer de vierde editie én extra speciale editie. Samen met 200 gasten vierden we het 20-jarig jubileum van NetRom op een prachtig schip (zeg absoluut geen ‘boot’) in de Rotterdamse haven.

Een geslaagd event met interessante sprekers, goed eten en een werkelijk uitstekende atmosfeer. Zo’n jubileum is natuurlijk een geijkt moment om even terug te kijken naar waar we vandaan komen en waar we nu staan. Daar mogen we best trots op zijn.

Natuurlijk kijken we ook vooruit. De start van de bouw van de NetRom campus vormt de kern van de groei en doorontwikkeling van de NetRom organisatie in de komende jaren. Een ambitieus investeringsproject van meer dan €10 miljoen. Verre toekomstmuziek? Zeker niet, we zijn al volop bezig. In het eerste kwartaal van volgend jaar hopen we de eerste werkplekken in gebruik te nemen. Naast de vele faciliteiten voor onze medewerkers in de nieuwe, state-of-the-art kantoren zal de NetRom Academy een essentiële rol gaan vervullen. De NetRom Academy optimaliseert selectieprocedures en verbetert de kwaliteit van instromende ontwikkelaars. We zorgen voor een inspirerende en dynamische werk -en leefklimaat waarin alle NetRom medewerkers zich constant kunnen (door)ontwikkelen.

Het is tijdens de relatiedag en in de pers uitgebreid aan bod gekomen. Mocht u het nog niet gehoord hebben; NetRom heeft sinds deze zomer een nieuwe grootaandeelhouder. IceLake Capital is de naam, een jong private equity bedrijf uit Amsterdam. Vincent Luning en Bastiaan Hagenouw (fietswinkel.nl) zijn de kartrekkers van deze organisatie.

Mircea Negrila en ik hebben ons belang verder uitgebreid. De expertise, ambitie en energie die door IceLake inbrengt, gaat de ontwikkelingen en groei van NetRom verder versnellen. Onze lange-termijn visie en de consistentie in ons beleid blijven gewaarborgd.

Ik noemde het al eerder: Lange termijnvisie en samenwerkingsverbanden met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers zijn onlosmakelijk met NetRom verbonden. Desondanks nemen we na meer dan 12 jaar afscheid van accountmanager Sandra Coster. Zij heeft in goede harmonie besloten een nieuwe weg in te slaan. Haar bijdrage aan de succesvolle ontwikkeling van NetRom is enorm. Wij danken haar voor de fantastische tijden die we samen beleefd hebben en gaan haar missen.

Met de ontwikkeling van de campus en Ice Lake zijn we klaar voor een fascinerende toekomst. We gaan met een ontzettend goed gevoel naar het jaar 2020. Zodra de eerste werkplekken op de campus gerealiseerd zijn, zijn jullie ook van harte welkom een kijkje te nemen. Tot dan!